1.3k
آدرسها و جهتیابیهای یک سایت بسیار برای SEO مهم است. اما عناصر ساختاری یک سایت که بر SEO اثر میگذارند به اینجا ختم نمیشود. بعنوان مثال Sub Domains و Sub Directorie، این موارد مثالهایی از عناصر ساختاری سایت است که بر روی نتایج رتبهبندی گوگل اثرگذار هستند. درحالیکه ممکن است همیشه بین زمانی که یک صفحه در دایرکتوری فرعی (Sub Directories) است در مقابل زمانی که در یک زیردامنه (Sub Domains) است تفاوت بزرگی نباشد. مواردی وجود دارد که زمانی که از Sub Domains یا Sub Directorie استفاده میکنید بسیار مهم هستند.
تفاوت بین یک Sub Domains و یک Sub Directories:
قبل از بحث در مورد مزایا و معایب Sub Domains و Sub Directories اجازه دهید که تفاوت بین آنها را توضیح دهیم:
در واقع هنگام استفاده از زیردامنه (Sub Domains) آدرس شما شبیه این است: subdomain.domain.com
توجه داشته باشید که ‘subdomain’ بخشی است که قبل از دامنه قرار دارد. این بخش به گوگل و بازدیدکنندگان سایت شما میگوید که مطالب زیردامنه (Sub Domains) جدا از محتویات بقیه سایت شما است. استفاده معمولی از زیردامنه (Sub Domains) برای یک سایت کسب و کار است که در آن وبلاگ از بقیه سایت جداست و در زیردامنه خود قرار دارد مانند blog.companysite.com، سایتهایی با انجمنها (و مطالب دیگر بعنوان مثال مقالات) که غالبا قسمت انجمنها بر روی یک زیر دامنه جدا قرار دارد مانند forum.contentsite.com
برخلاف Sub Domains که قبل از نام دامنه قرار میگیرد، ساب دایرکتوری (Sub Directories) بعد از نام دامنه میآید مانند: domain.com/subdirectory
تفاوت فقط در نحوه قرارگیری Sub Domains و ساب دایرکتوری (Sub Directories) نیست. این تفاوت به نوع محتوای شما نیز مربوط میشود. هیچ قانونی برای استفاده از Sub Domains یا ساب دایرکتوری (Sub Directories) وجود ندارد اما اگر اساسا محتوای شما میتواند محتوای مناسبی برای یک سایت جداگانه باشد از Sub Domains استفاده کنید. اگر محتوای شما با محتوای اصلی سایت تفاوت چندانی ندارد از زیردایرکتوری (Sub Directories) استفاده کنید. به عنوان مثال اگر شما یک وبلاگ در مورد طراحی سایت دارید میتوانید از زیر دایرکتوری جداگانه برای آموزش، مسائل آزاد، آثار هنری و غیره استفاده کنید اما فروشگاه که شما در آن قالب و طرح را میفروشید را در یک دامین جداگانه قرار دهید.
مزایای SEO از Sub Domains:
گفتن این جمله که زیر
دامنه (Subdomain) برای
SEO بهتر است یا نه کار سختی است زیرا این موضوع به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد. با این حال زمانی که صفحات متعددی برای یک کلمه کلیدی دارید میتوانید از زیردامنه (Sub Domains) استفاده کنید. گوگل معمولا تعداد نتایج جستجو را برای هر دامنه محدود میکند مگر اینکه این نتایج بسیار به هم مرتبط باشند، اما این در مورد زیردامنهها صدق نمیکند. به عبارت دیگر اگر شما یک دامنه و یک ساب دایرکتوری و ۱۰ نتیجه مرتبط به هم دارید، به احتمال زیاد گوگل فقط ۲ یا ۳ مورد از آنها را نشان میدهد.درحالیکه اگر ۵ تا زیر دامنه داشته باشید، این شانس را دارید که ۲ تا ۳ مورد از آنها برای هر زیردامنه در نتایج نشان داده شود.
یکی دیگر از مزایای زیردامنه (Sub Domains) برای SEO این است که شما میتوانید کلمات کلیدی را به عنوان نام زیردامنه قرار دهید. این گزینه خوبی است مخصوصا اگر که نام دامنه اصلی شما فاقد آنها باشد. به عنوان مثال اگر دامنه اصلی شما healthsomething.com است اما شما باید مسایل بسیاری در مورد اعتیاد داشته باشید، احساسی برای ایجاد یک زیردامنه جداگانه در مورد اعتیاد مانند addiction.healthsomething.com با کلمات کلیدی در آن ایجاد میشود. البته شما میتوانید این کار را با ساب دایرکتوری نیز انجام دهید اما به نوعی یک زیردامنه (Sub Domains) با کلمات کلیدی دارای اثر بیشتری است.
اشکالات SEO از Sub Domains:
مزایای استفاده از زیردامنه برای
SEO ملموس و قابل لمس است. با این حال اشکالاتی هم دارند؛ زیر
دامنهها سختتر تنظیم و مدیریت میشوند.
نقطه ضعف دیگر که یکی از بزرگترین نقاط ضعف زیردامنههاست این است که زیردامنه همیشه ویژگیهایی از دامنه اصلی را به ارث نمیبرد. به عنوان مثال اگر دامنه اصلی شما PR5 دارد ممکن است زیردامنه شما PR0 داشته باشد چرا که از نظر گوگل هر دو آنها بسیار بهم نزدیک نیستند. در بسیاری از موارد این مورد به تنهایی کافی است تا این ایده به شما داده شود که استفاده از زیردامنه ها در تمامی موارد – از آنجا که زیردامنهها ویژگیهای دامنه اصلی را به ارث نمیبرند – مفید و موثر نیستند. این بدان معناست که شما باید آنها را از ابتدا بهینهسازی کنید.
مزایای SEO از Sub Folders:
اگر شما انتظار لیستی طولانی از مزایای
SEO از ساب فولدرها (
sub folders) دارید، چنین لیستی وجود ندارد زیرا ساب فولدرها (
sub folders) تنها دو مزیت برای
SEO دارند؛
اول اینکه ساب فولدرها (sub folders) همانند زیردامنهها میتوانند شامل کلمات کلیدی در URL ها باشند. دوم اینکه ساب فولدرها میتوانند ویژگیهای دامنه اصلی را به ارث ببرند. بدین معنی که اگر سایت شما در حال اجرای یک عمل کلی است، تمامی محتوای ساب فولدرها را به طور خودکار از این عمل نفع میبرند، درحالیکه در ساب دامنهها ممکن است برای اثرات SEO تمامی موارد را از ابتدا انجام دهید.
مشکلات SEO از Sub Folders:
نقطه ضعف اصلی
SEO از ساب فولدرها، این است که آنها میتوانند حضور شما را محدود کنند، اگر نتایج جستجو در حال حاضر با صفحات سایت شما اشباع شده باشد. همانطور که قبلا گفته شد گوگل نتایج جستجو را برای هر دامنه به ۲ یا ۳ مورد محدود میکند. بنابراین اگر شما صفحات بیشتری دارید که به هم مربوط هستند، ممکن است که در نتایج جستجو نمایش داده نشوند.
چه موقع از Sub Domains و چه موقع از Sub Directories استفاده کنیم؟
استفاده از زیر
دامنه برای مسائل بزرگ و گسترده مناسب است مثلا هنگامی که شما یک سایت در مورد سلامتی دارید ممکن است احساس نیاز به ایجاد
دامنه جداگانهای برای هر گروه عمده از بیماریها (مانند قلبی عروقی، تنفسی و غیره) کنید و سپس یک ساب فولدر برای هر بیماری جداگانه در این گروه ایجاد کنید (مانند حمله قلبی، آنفولانزا و غیره). همچنین همانطور که قبلا ذکر شد اگر سایت شما دارای یک انجمن یا یک وبلاگ علاوه بر صفحات شرکت خود دارید شما باید از زیر
دامنه برای انجمن و وبلاگ خود استفاده کنید مانند forum.domain.com و blog.domain.com
البته این توصیهها به طور کلی است و شما نباید بطور کورکورانه آنها را دنبال کنید. در نهایت شما باید موارد مورد نظر را بررسی کنید و تشخیص دهید که چه چیزی برای شما مناسب و چه چیزی برای شما نامناسب است.
بدون دیدگاه