ممکن است برای شما کاربران نیز این سوال پیش آمده باشد که کدام سرور خدمات بهتری را ارائه میدهد، سرور اختصاصی و یا سرور مجازی، به همین منظور، جهت خرید سرور و انتخاب راحتتر، قصد داریم تا تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی را در قالب ۷ مورد برای شما توضیح دهیم.
تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی
چند شرایط وجود دارد که در آن سرور اختصاصی به سرور مجازی ارجحیت دارد. مزیت قابل توجه سرورهای اختصاصی که به سرورهای Bare Metal نیز معروف هستند، پتانسل و عملکرد فوقالعاده آنهاست. مجازیسازی باعث ایجاد محدودیتهایی در موقعیتهای مختلف میشود، که این موضوع روی سرورهای DS تاثیر نمیگذارد. در ادامه ۷ مورد از تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی را به شما توضیح خواهیم داد.
1 . مدیریت
مسئول کارایی سرور مجازی ارائه دهنده است و شما فقط تنظیمات اولیه و مدیریت با مانیتورینگ را دارید. برای یک سرور اختصاصی، به یک مدیر سیستم تمام عیار نیاز دارید که از سخت افزار و تجهیزات جانبی مراقبت میکند، درایورها را نصب میکند، سخت افزار را پیکربندی میکند و غیره.
2 . کارایی
به طور کلی اعتقاد بر این است که، سرور اختصاصی قدرتمندتر از “مجازی” است، اما در عمل، هنوز تفاوت وجود دارد. یک پروژه کوچک در یک سرور مجازی به همان روشی که روی یک “ماشین” واقعی کار میکند. اما اگر سایت به ویژه کاربردی باشد و پر از ترافیک باشد، ممکن است قابلیتهای VPS در RAM، CPU، HDD/SSD به سرعت ناکافی شود.
3 . سرعت پهنای باند
اگر سرورهای مجازی و اختصاصی را مقایسه کنید، تفاوتی بین آنها وجود دارد: VPS نمیتواند با قدرت خود ترافیک گیگابیتی کامل را جذب کند، اما یک دستگاه جداگانه کاملاً قادر است. بنابراین، یک پروژه به خصوص بزرگ تنها به گزینه دوم نیاز دارد. به نوبه خود میتوان تعداد آدرسهای IP را برابر کرد.
4 . ثبات
در این سوال سرور اختصاصی بدون ابهام جلوتر است. ظرفیت VPS برای همه پروژهها تقسیم شده است، و اگرچه منابع میزبان تضمین شده وجود دارد، در برخی شرایط، “تضاد منافع” وجود دارد: زمانی که چندین مشتری به طور همزمان حداکثر مجاز را میگیرند. به همین دلیل، “ماشین” یخ میزند و سایتها ممکن است شروع به کندشدن کنند.
5 . قابلیت اطمینان
در نگاه اول، سرور فیزیکی بهتر به نظر میرسد، اگرچه در عمل چندان ساده نیست. اگر با سخت افزار یا نرم افزار یک “ماشین” خاص اتفاقی بیفتد، بازیابی عملکرد زمان زیادی طول میکشد (بنابراین، پشتیبان گیری منظم و کامل به شدت ضروری است).
در VPS از یک شبکه ایمنی انعطافپذیر استفاده میشود (به عنوان مثال، از طریق خوشههای اضافی)، که در صورت خرابی زمان از کار افتادگی را کاهش میدهد (اگرچه وجود نسخه پشتیبان نیز ضرری ندارد).
6 . امنیت
در بحث امنیت سایت میتوانید تفاوت بین سرور اختصاصی و مجازی را مشاهده کنید: این سرور کاملاً مستقل از سایر پروژه ها است که به معنای محافظت بهتر در برابر نفوذگران است.
در VPS، در صورت حمله DDoS به یک سایت در گوگل، “همسایگان” ممکن است گاهی متوجه مشکلات نشوند، اما اغلب عواقب آن بر همه تاثیر میگذارد. این به مقیاس حمله و نوع آن بستگی دارد.
7 . هزینه
این نکته، تقریباً نکته اصلی بحث در مورد تفاوت سرور مجازی و فیزیکی است. اجاره یک VDS همیشه ارزان تر از اجاره یک “ماشین” جداگانه است، البته خرید آن را هم ذکر نکنیم. به علاوه، برای سرورهای مجازی، برنامههایی با پرداخت برای منابع واقعی مصرف شده وجود دارد و با آنها، پس انداز حتی بیشتر است.
سرورهای مجازی و اختصاصی و تفاوت آنها با هاست
در هاستینگ، که شامل هاست اشتراکی لینوکس و ویندوز هست، همانطور که از اسمش پیداست، اشتراکی است و تنظیمات که روی سرور انجام میشود، توسط خود تیم زاگریو انجام میشود و کاربر امکان تغییرات ندارد، یعنی اگر کاربر سایتی داشته باشد که ویژگیهای خاص و یا تنظیمات خاصی را در لایه سیستمعامل نیاز داشته باشد و یا نرمافزارهایی که برای سایت هستند، یا سایت به قدری بزرگ شده است که هاست اشتراکی پاسخگوی آن نیست، در این بخش کاربر میتواند تصمیمگیری کند، که سرور خود را به سرور مجازی ارتقا دهد.
تفاوت سرور مجازی و اختصاصی در زاگریو
تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی در اصل این است که سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی است که در محیط دیتاسنتر قرار دارد، سرور مجازی در واقع یک بخشی از آن سرور فیزیکی است که یک بخش از منابع آن به صورت کاملا مشخص، در اختیار کاربر قرار داده میشود.
کاربر در این حالت، میتواند سیستمعامل دلخواه خود را نصب کند، چه بر روی سرور مجازی و چه بر روی سرور اختصاصی. نرم افزارهای دلخواه خودش را نصب کند و کانفیگهایی که خود میخواهد را انجام بدهد.
و درست مانند یک کامپیوتر فیزیکی، کاملا از آن استفاده کند. یکی از مزایای سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی، این است که شما در هر لحظه که بخواهید، میتوانید با پرداخت مبلغ بیشتر سرویس خود را ارتقا دهید و یا آن را کاهش دهید.
ولی سرور اختصاصی به این صورت نیست و وقتی شما سخت افزار را خریداری میکنید، دیگر همان سختافزار را دارید و اگر بخواهید آنرا ارتقا یا کاهش بدید، ممکن نیست که دیگر هزینهای به شما برگردد و برای افزایش و ارتقا آن باید بسیار هزینه کنید.
کلام آخر…
در این مقاله در مورد ۷ تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی، با شما صحبت کردیم، اگر هرگونه مشکل و یا ایرادی در نصب و یا خرید سرور و یا دامنه برای شما بوجود آمد، میتوانید به صورت ۲۴ ساعته، با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید و مشکل خود را مطرح کنید.
بدون دیدگاه